Как Общината поля улиците, удави тревата и наводни алеите

20150908_105446

Живея и работя в центъра – на Петте кьошета и в бившия Царски дворец. Затова ще започна с една история за подвизите на Столична община – от личен опит.

 В началото на септември по бул. „Прага“ и ул. „Бузлуджа“, минава камион с вода, с човек с маркуч, който поливаше улиците и тротоарите. Казвам „поливаше“, защото това беше реалния резултат от работата им, дори да са имали намерението да измият. Нещо повече, освен че обилно напълниха дупките по тротоарите и улиците с вода, но успяха да украсят с мръсотия плочките, входовете, фасадите и колите по улиците. Само преди седмица бях измил входната врата на кооперацията, а малко по-скоро и колата си! Силно съжалих, че не можах да заваря камиона с градинарите и да им „разкажа“ филма за „Полятият поливач“. Зарадвах се на факта, че плащам данъци на Столична община, за да се „изходи“ тя по този начин върху труда ми – заради нулевия си контрол на фирмите, които наема, и продължих живота си нататък. Между другото, обърнете внимание в какво състояние са тротоарите – това е така от години! Ще пиша и за тях по някое време.

20150830_161915   20150830_161605   20150830_161716

Седмица по-късно, при самото ми работно място в Царския дворец (работя като специалист Връзки с обществеността в Института за етнология и фолклористика с Етнографски музей към БАН), навлязох в градински потоп, причинен от мощни пръскалки с картечен темперамент. Общината наела фирма да озелени и подреди градината на Двореца. В резултат от обичайно нулевия ѝ контрол, влязох на работа с измокрена лява страна. Алеите бяха наводнени с огромни локви, в които се стичаше и кал, тревата беше удавена от вода, хората каляха обувките си, а от туристическите групи, чиито гидове избират редовно това място за разкази, нямаше и помен. За два дни направих 5 обаждания в Общината. Въпреки, че работят точно срещу градината на Московска, оказа се че не може да дойде човек, който веднага да спре или поне да намали силата на пръскалките. Трябваха им три дни, за да докарат въпросната пернишка фирма да направи това.

   20150908_105618   20150908_105639   20150908_105532

Явно ефективността на работата и контрола на Столична община в чистенето и озеленяването, заедно с харченето на парите ни, са функция от любовта на г-жа Йорданка Фандъкова към водното шоу. Лошо няма, стига експериментите да не бяха поне в българската столица, при това за наша сметка и в наша вреда.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: