Off-тротоар в ж. к. „Павлово“

20151018_190109   20151018_190114   20151018_190251

На горните снимки виждате тротоар в ж.к. „Павлово“, район „Витоша“. Това обаче не е какъв да е тротоар, а е off-тротоар. Възниква естествено в градската природа – в съчетание от бездействие на управляващите общинари, както и от активността на природните явления, от една страна, и на неспазващите правилата за паркиране граждани, от друга. Off-тротоарът се използва като трасе от off-тротоарърите – феновете на най-новия спорт в градски условия off-тротоаринг – пешеходци, любители на силни усещания със значителен риск за здравето.

За тяхно съжаление, off-тротоарът се използва и от всички останали граждани, които не са фенове на off-тротоаринга, поради липса на алтернатива за придвижване пеша.

На горните снимки виждате една от най-атрактивните за off-тротоарърите отсечка от off-тротоар. Тя са намира на бул. „Тодор Каблешков“ и в продължение на само 30 метра от нея се срещат атрактивни препятствия като кофи за боклук, паркирани коли в различни пози, огромни локви, липсващи плочки, разбити бордюри и мостове с 1/3 тротоар. На първите две снимки виждате как начинаеща в off-тротоарингът майка с количка прекосява локва, а на третата – най-атрактивната част от off-тротоара – проходът на off-тротоара е само за един човек и е с необезопасен мост над канал от едната страна и шосе с бързо движещи се коли от другата.

По непотвърдена информация, кандидатът на ГЕРБ за район „Витоша“ Валери Йорданов ще открие официално тази невероятна off-тротоарна отсечка – за радост всички фенове на off-тротоаринга, при закриването на кампанията си в София.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: